Wie geven er les?

Wij, Rik Venekamp en Reina Willemse, hebben hebben onze opleiding genoten in de jaren tachtig bij de conservatoriumdocenten Maria Stroo en Karel Hilsum.

Zij stimuleerden onze grote passie voor muziek en ontdekten dat het lesgeven ons op het lijf geschreven is. Door hun inzet zijn wij al snel begonnen met het opbouwen van een lespraktijk en hebben wij in Friesland inmiddels een ruime ervaring opgedaan met alle soorten leerlingen.

 

Sinds 1996 geven wij les in een door ons verbouwd pakhuis in Franeker aan de Zilverstraat. Onder de naam “Pianopraktijk Pianissimo” konden wij daar onze droom verwezenlijken met mooie ruime leskamers en een gezellige ruimte voor intieme concertjes door kinderen en volwassenen.

In deze omgeving voelen wij ons zo geïnspireerd dat we geregeld musici uitnodigen of zelf achter de vleugel plaatsnemen voor een concertje met altijd weer enthousiast publiek.

 

Dat muziek grenzen overschrijdt, blijkt uit onze uitgebreide lespraktijk. De jongste en oudste leerlingen zijn steeds weer enthousiast. Gebleken is dat niet alleen jongeren maar ook ouderen goed en met veel plezier kunnen leren spelen. Wanneer zij zichzelf maar de tijd en ruimte geven blijft het een inspirerende bezigheid die nooit verveelt.

Door de grote gevarieerdheid van onze leerlingen zijn wij steeds weer in staat enthousiast, met veel geduld en aandacht les te geven. Zo brengen we een ieder die het wil naar een voor hem of haar bevredigend niveau.

Hopelijk mogen wij u binnenkort verwelkomen, zodat u of uw kind dit zelf kunt ervaren.

Met veel muzikale groeten.....Rik en Reina